Puheenjohtajat

Turun seudun lottaperinneyhdistyksen puheenjohtajat 

BirgittaVikström300x300

Birgitta Vikström  1994

Pikkulottiin kuulunut arkkipiispan puoliso, opettaja Birgitta Vikström toimi puheenjohtajana vain lyhyen aikaan ensimmäisen toimintavuoden aluksi. Vakava sairaus pakotti hänet luopumaan tehtävästä, ja hän menehtyi 1994.

IrmaToivanen_300x300

Irma Toivanen 1995–2003 (kutsuttu kunniapuheenjohtajaksi)

Irma Toivanen toimi jatkosodan aikana lääkintälottana. Hän oli opettaja, kansanedustaja ja ministeri. Hän oli LKP:n kansanedustajana 1970-luvulla ja sosiaali- ja terveysministerinä 1975–1977. Hän kuului myös Kaarinan kunnanvaltuuston ja -hallitukseen sekä Turun kaupunginvaltuustoon. Irma Toivanen kehitti lottaperinneyhdistystä ja sen toimintaa monin tavoin, ja useat nykyäänkin noudatettavat käytännöt juontavat juurensa hänen aikaansa. Hänellä oli ehtymättömästi ideoita luoda ja uudistaa toimintaa. Hänet nimettiin myös Suomen Lottaperinneliiton kunniajäseneksi. Hän menehtyi vuonna 2010.

SeijaAantaa_300x300

Seija Aantaa  2004–2010 (kutsuttu kunniapuheenjohtajaksi )

Seija Aantaan lottatarinaan kuuluu toiminta Savonlinnan pikkulotissa vuodesta 1939 lähtien järjestön lopettamiseen, vuoteen 1944 asti. Hän oli järjestön lopettamisen aikaan 13-vuotias. Seija Aantaa on ollut Lottaperinneliiton jäsen vuodesta 1991 ja toiminut myös liiton hallituksessa sekä Turun seudun lottaperinneyhdistyksen sihteerinä ennen puheenjohtajaksi tuloaan. Seija Aantaa on valmistunut sekä yleislääketieteen että työterveydenhuollon erikoislääkäriksi vuonna 1969. Seija jatkoi edeltäjänsä tavoin aktiivisena ja uutta ideoivana puheenjohtajana. Hän on myös tallentanut yhdistyksen ja lottien historiaa monin tavoin.

PiaLindell_300x300

Pia Lindell  2011–2019

FM Pia Lindell on aiemmin kuulunut Lahden kaupunginvaltuustoon sekä Lahden seudun lottaperinneyhdistyksen ja Suomen Lottaperinneliiton hallitukseen. Hän ehti toimia vuosia Turun yhdistyksen sihteerinä ja varapuheenjohtajana ennen puheenjohtajaksi ryhtymistään. Hän on sotilasarvoltaan yliluutnantti ja toimii monissa yhdistyksissä ja Turun kunnallispolitiikassa. Pia Lindellin puheenjohtajuus toi sukupolvenvaihdoksen; yhdistyksen johto siirtyi perinnelottien ja nuoremman sukupolven käsiin. Pia toimi Suomen Lottaperinneliiton hallituksessa useita kausia, ennen kuin hän tuli valituksi liiton puheenjohtajaksi.

IMG-20210426-WA0012-2

Airi Nikkilä 2020–2021

Ylihoitaja Airi Nikkilästä tuli korona-ajan puheenjohtaja, kun Pia Lindell valittiin Lottaperinneliiton puheenjohtajaksi. Airi on toiminut vuodesta 2008 lähtien Turun seudun lottaperinneyhdistyksen hallituksessa sihteerinä ja varapuheenjohtajana. Hän toimi myös kuusi vuotta Turun yhdistyksen edustajana Lottaperinneliiton hallituksessa. Lottien ja pikkulottien kuntoutus- ja virkistystoiminta on yhdistyksen hallituksessa ollut hänen vastuualueenaan ja hän toimii edelleen kuntoutuksen tukihenkilönä. Airi on perinnelotta, jonka äiti on toiminut lottana. Tästä lähti innostus perinnetyöhön osallistumiseen.

Varpuleena Kirstilä 2022–2023

HLT, hammaslääkäri Varpuleena Kirstilä toimii yhdistyksen puheenjohtajana kaksivuotisauden 2022–2023. Hänen taustaansa kuuluu myös jääkäriperinne, sillä hänen isänsä oli jääkärikenraali. Varpuleena toimii myös Suomen Lottaperinneliiton hallituksessa.

Suvianna Seppälä 2024– 

FT, historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja opinto-ohjaaja Suvianna Seppälä aloitti yhdistyksen puheenjohtajana vuoden 2024 alusta. Tätä ennen hän toimi pitkään yhdistyksen taloudenhoitajana ja vuosikokousedustajana mm. Naisten Valmiusliiton Lounais-Suomen alueneuvottelukunnassa ja Turun Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyötoimikunnassa. Suvianna kuuluu myös vuonna 2023 perustetun Sotiemme 1929–1945 veteraaniperinteen Varsinais-Suomen yhdistyksen hallitukseen.

Kunniajäsenet
Yhdistyksellä on kunniapuheenjohtajien lisäksi ollut kolme kunniajäsentä. Ensimmäinen kunniajäsen oli alkuaikoina erittäin merkittävästi toimintaa kehittänyt Eila Karanko. Perustajajäsen, lotta Katarina Piha, oli toinen kunniajäsenemme. Nykyinen kunniajäsen, lotta Maire Wessman kuului yhdistyksen hallitukseen alusta lähtien vuoden 2023 loppuun saakka.