Toiminta

Turun seudun lottaperinneyhdistys on toiminut aktiivisesti jo 25 vuotta. Vuoden kierrossa noudatamme hyväksi havaittua ohjelmaa.

Tapahtumat-palkista löydät lisätietoja yhdistyksemme toiminnasta, ja viereisistä otsikoista voit lukea lisää vuosien varrella tapahtuneesta, samoin kohdasta historia. Huomaa myös Lottala sivuston oikeassa yläkulmassa.

Aloitamme uuden toimintavuoden tammikuussa yhteisellä lottien ehtoolliskirkolla Turun tuomiokirkossa. Kevättalvella järjestämme usein vähintään yhden, yleensä useammankin kulttuuri-, kirjallisuus- tai esitelmätilaisuuden, joka voi olla myös tutustuminen johonkin kiinnostavaan kohteeseen. Lotanpäivän tienoilla (12. toukokuuta) järjestämme kevätretken Lounais-Suomen alueelle, johonkin ympäristökuntaan tai -kaupunkiin, jossa tutustumme mielenkiintoisiin kohteisiin ja laskemme seppeleen sankarihautausmaalle.

Syyskaudella järjestämme tavallisesti alkajaiseksi retken tai muun tilaisuuden. Syksyn perinteisiin kuuluu Henrikin kirkossa pidettävä musiikki- ja yhteislaulutilaisuus. Vuosien varrella on laulettu niin isänmaallisia, maakunnallisia kuin vuodenaikoihin liittyviä lauluja, samoin moneen teemaan liittyviä kappaleita, kuten koti- tai kehtolauluja. Syksyllä sekä Lottaperinneliitto että yhdistyksemme pitävät vuosikokouksena. Myös syyskaudella on usein toteutettu kulttuuri- tai runoiltoja. Adventin aikaan  vietämme joulujuhlaa ja itsenäisyyspäivänä laskemme seppeleen Turun lottapatsaalle.

Tarkemman ohjelman löydät kaksi kertaa vuodessa ilmestyvästä jäsenkirjeestä.