Puheenjohtajat

Turun seudun lottaperinneyhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet:

BirgittaVikström300x300Birgitta Vikström          1994
Pikkulottiin kuulunut arkkipiispan puoliso, opettaja Birgitta Vikström toimi puheenjohtajana vain lyhyen aikaan ensimmäisen toimintavuoden aluksi. Vakava sairaus pakotti hänet luopumaan tehtävästä, ja hän menehtyi 1994.

IrmaToivanen_300x300Irma Toivanen              1995–2003 (kutsuttu kunniapuheenjohtajaksi)
Irma Toivanentoimi jatkosodan aikana lääkintälottana. Hän oli opettaja, kansanedustaja ja ministeri. Hän oli LKP:n kansanedustajana 1970-luvulla ja sosiaali- ja terveysministerinä 1975–1977. Hän kuului myös Kaarinan kunnanvaltuuston ja -hallitukseen sekä Turun kaupunginvaltuustoon. Irma Toivanen kehitti lottaperinneyhdistystä ja sen toimintaa monin tavoin, ja useat nykyäänkin noudatettavat käytännöt juontavat juurensa hänen aikaansa. Hänellä oli ehtymättömästi ideoita luoda ja uudistaa toimintaa. Hänet nimettiin myös Suomen Lottaperinneliiton kunniajäseneksi. Hän menehtyi vuonna 2010.

SeijaAantaa_300x300Seija Aantaa                2004–2010 (kutsuttu kunniapuheenjohtajaksi )
Seija Aantaan lottatarinaan kuuluu toiminta Savonlinna pikkulotissa vuodesta 1939 lähtien järjestön lopettamiseen 1944 asti. Hän oli järjestön lopettamisen aikaan 13-vuotias. Seija Aantaa on ollut Lottaperinneliiton jäsen vuodesta 1991 ja toiminut myös liiton hallituksessa sekä Turun seudun lottaperinneyhdistyksen sihteerinä ennen puheenjohtajaksi tuloaan. Seija Aantaa on valmistunut sekä yleislääketieteen että työterveydenhuollon erikoislääkäriksi vuonna 1969. Seija Aantaa jatkoi edeltäjänsä tavoin aktiivisena ja uutta ideoivana puheenjohtajana. Hän on myös tallentanut yhdistyksen ja lottien historiaa monin tavoin.

PiaLindell_300x300Pia Lindell                   2011–2019
FM Pia Lindell on aiemmin kuulunut Lahden kaupunginvaltuustoon sekä Lahden seudun lottaperinneyhdistyksen ja Suomen Lottaperinneliiton hallitukseen. Hän ehti toimia vuosia Turun yhdistyksen sihteerinä ja varapuheenjohtajana ennen puheenjohtajaksi ryhtymistään. Hän on sotilasarvoltaan yliluutnantti ja toimii monissa yhdistyksissä ja Turun kunnallispolitiikassa. Pia Lindellin puheenjohtajuus toi sukupolvenvaihdoksen; yhdistyksen johto siirtyi perinnelottien ja nuoremman sukupolven käsiin. Pia Lindell toimi Suomen Lottaperinneliiton hallituksessa useita kausia, enne kuin hän tuli valituksi liiton puheenjohtajaksi.

IMG-20210426-WA0012-2Airi Nikkilä 2020–2021
Ylihoitaja Airi Nikkilästä tuli korona-ajan puheenjohtaja, kun Pia Lindell valittiin Lottaperinneliiton puheenjohtajaksi. Airi Nikkilä on toiminut vuodesta 2008 lähtien Turun seudun lottaperinneyhdistyksen hallituksessa sihteerinä ja varapuheenjohtajana. Hän toimi myös kuusi vuotta Turun yhdistyksen edustajana Lottaperinneliiton hallituksessa. Lottien ja pikkulottien kuntoutus- ja virkistystoiminta on yhdistyksen hallituksessa ollut hänen vastuualueenaan ja hän toimii edelleen kuntoutuksen tukihenkilönä. Airi Nikkilä on perinnelotta, jonka äiti on toiminut lottana. Tästä lähti innostus perinnetyöhön osallistumiseen.

Varpuleena Kirstilä 2022–

Hammaslääkäri Varpuleena Kirstilä aloitti yhdistyksen puheenjohtajana vuoden 2022 alussa.

/>Kunniajäsenet
Yhdistyksellä on kunniapuheenjohtajan lisäksi ollut kolme kunniajäsentä. Ensimmäinen kunniajäsen oli alkuaikoina erittäin merkittävästi toimintaa kehittänyt, nyt jo edesmennyt Eila Karanko. Nykyiset kunniajäsenet ovat lotta Katarina Piha, niin ikään aktiivisesti yhdistyksessä toiminut jäsenemme, ja lotta Maire Wessman, joka on kuulunut yhdistyksen hallitukseen alusta lähtien.