Laivaston soittokunnan konsertti 19.7.

LAIVASTON SOITTOKUNNAN PORILAISKONSERTTI

Lottaperinneyhdistyksellä ei ole kesäkaudella tapahtumia, ja kevätkausi päättyi Harjavaltaan suuntautuneeseen kevätretkeen, mutta kesällä voi nauttia puistokonsertista. Porin prikaatin kilta ry:n järjestämässä konsertissa Tuomaanpuistossa torstaina 19.7. klo 18 soittaa Laivaston soittokunta kapellimestarinaan musiikkikomentajakapteeni Jarkko Aaltonen.

Laivaston soittokunta esittää rakastetuimpia marsseja itsenäisyyden ajalta perinteisessä puistokonsertissa. Konsertin kesto on noin tunti ilman väliaikaa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Paikalla on myös Turun sotilaskotiyhdistys, jonka myyntiautosta voi ostaa kahvia ja tuoreita munkkeja.

PS. Tiesitkö? Laivaston soittokunta on Merivoimien edustusorkesteri, jossa on 32 soittajaa johtajanaan kapellimestarit Petri Junna ja  Jarkko Aaltonen. Konserttikokoonpanon lisäksi toimivat Laivaston puhallinkvintetti, vaskikvintetti ja vaskiseitsikko, unohtamatta varusmiessoittajia. Soittokunta tulee pian sadan vuoden ikään, sillä se on perustettu 1919. Se muutti 2013  Aurajoen rannalle samaan rakennukseen Turun konservatorion kanssa, ja yhteistoiminta musiikkioppilaitoksen kanssa on lisännyt mm. opiskelijoille suunnattuja solistikonsertteja. Kotisali on Sigyn, mutta sen lisäksi soittokunta konsertoi laajalti Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa. Kesäisin tasavallan presidentin siirryttyä Naantalin Kultarantaan myös valtiolliset edustustilaisuudet kuuluvat Laivaston soittokunnalle.