Yleistä toiminnasta

Turun seudun lottaperinneyhdistys on toiminut aktiivisesti jo 20 vuotta. Vuoden kierrossa noudatamme hyväksi havaittua ohjelmaa.

Aloitamme uuden toimintavuoden tammikuussa yhteisellä lottien ehtoolliskirkolla Turun tuomiokirkossa. Kevättalvella järjestämme usein vähintään yhden, yleensä useammankin kulttuuri-, kirjallisuus- tai esitelmätilaisuuden, joka voi olla myös tutustuminen johonkin kiinnostavaan kohteeseen. Lotanpäivän tienoilla (12. toukokuuta) järjestämme kevätretken, jolla tutustumme mielenkiintoisiin kohteisiin ja laskemme seppeleen sankarihautausmaalle.

Syyskaudella järjestämme tavallisesti alkajaiseksi retken tai muun tilaisuuden. Syksyn perinteisiin kuuluu Henrikin kirkossa pidettävä musiikki- ja yhteislaulutilaisuus. Vuosien varrella on laulettu niin isänmaallisia, maakunnallisia kuin vuodenaikoihin liittyviä lauluja, samoin moneen teemaan liittyviä kappaleita, kuten koti- tai kehtolauluja. Syksyllä sekä Lottaperinneliitto että yhdistyksemme pitävät vuosikokouksena. Myös syyskaudella on usein toteutettu kulttuuri- tai runoiltoja. Joulukuussa vietämme joulujuhlaa ja itsenäisyyspäivänä laskemme seppeleen Turun lottapatsaalle.

Tarkempi ohjelma on jäsenkirjeessä.

LOTTApatsas300x300Kuva Lottapatsas Turku.